سالادها یکی از محبوبترین و متنوعترین ترکیبات غذایی در سراسر جهان هستند که بیشتر به عنوان پیش غذا سرو میشوند؛ اما خیلی از آنها به دلیل ترکیباتی که دارند، میتوانند به عنوان غذای اصلی نیز مورد استفاده قرار بگیرند. سالادها از ترکیب سبزیجات مختلف همراه با چاشنیهایی مثل سرکه، سس، نمک، فلفل، آبلیمو، آبغوره و... تشکیل میشوند که معمولاً به صورت سرد سرو میشوند و ممکن است علاوهبر سبزیجات مواد غذایی دیگری مانند تخم مرغ، حبوبات پخته، گوشت، پنیر و... نیز به آنها اضافه شود که در این صورت ارزش غذاییشان بیشتر میشود و میتوان آن را به عنوان غذای اصلی نیز میل کرد. سالاد مرغ و سبزیجات یکی از انواع سالادهای سرد است که در آن از ترکیب سبزیجاتی مانند کاهو، گوجه، خیار و پیاز در کنار حبوباتی مانند لوبیا و مرغ استفاده شده است و به همین دلیل بسیار مقوی است و میتواند جایگزین یک وعده غذایی باشد. اگر طرفدار سالاد هستید و دوست دارید یک ظرف سالاد جدید و خوشمزه درست کنید، در ادامه این مطلب با آموزش سالاد مرغ و سبزیجات همراه ما باشید.
مواد لازم
کاهو پیچ: نصف ۱ عدد
گوجه فرنگی: ۱ عدد
خیار: ۲ عدد
لوبیا پخته: نصف لیوان
فیله مرغ خرد شده: ۱ پیمانه
پیاز قرمز: ۱ عدد
زیتون بدون هسته: نصف پیمانه
ذرت: نصف پیمانه
مغز گردو خرد شده: یک چهارم پیمانه
پنیر پارمسان: ۲ قاشق غذاخوری
نان مخصوص سالاد: به میزان لازم
مواد لازم برای سس سالاد
سس مایونز: ۲ قاشق غذاخوری
ارده: ۱ قاشق غذاخوری
روغن زیتون: ۲ قاشق غذاخوری
سرکه قرمز: ۱ قاشق غذاخوری
آبلیمو تازه: ۱ قاشق غذاخوری
نمک، فلفل سیاه و پودر سیر: به میزان لازم
طرز تهیه
برای درست کردن این سالاد خوشمزه ابتدا فیله مرغ را با کمی نمک، فلفل سیاه، پودر سیر و پاپریکا مزهدار کنید و به مدت ۱ ساعت داخل یخچال بگذارید، سپس فیلهها را داخل ماهی تابه بریزید و حرارت را کم کنید تا مرغ با آب خودش بپزد. در مرحله بعد کاهو را خرد کنید و کف ظرف سالاد بریزید. حالا پیاز قرمز را به صورت خلالی خرد کنید و گوشهای از ظرف سالاد بریزید. به همین ترتیب گوجه فرنگی، خیار، لوبیا پخته، ذرت، گردوی خرد شده، پنیر پارمسان، زیتون بدون هسته، فیله مرغ و نان مخصوص سالاد را در هر گوشه از ظرف بریزید. برای درست کردن سس کافی است ارده، آبلیمو، سس مایونز، نمک، فلفل، پودر سیر و سرکه قرمز را داخل یک ظرف بریزید و خوب مخلوط کنید و درنهایت سس را روی سالاد بریزید، سپس سالاد را سرو کنید. نوش جان.
نکات مهم
ـ زیتون یکی از خوشمزهترین و مفیدترین خوردنیهای همراه با غذاست که لذت غذا خوردن را چندین برابر میکند و از ارزش غذایی بالایی برخودار است. زیتون سیاه به دلیل داشتن ویتامین آ میتواند سلامتی چشم و بینایی را بهبود ببخشد. برخی مطالعات دانشمندان نشان داده است که خوردن زیتون سیاه موجب تسکین برخی دردها در مفاصل میشود. زیتون سیاه حاوی برخی خواص ضد التهاب قوی است که میتواند از بیماریهای قلبی عروقی جلوگیری کند. مصرف زیتون سیاه به طور منظم میتواند به تنظیم سطح قند خون کمک کند.
حال که با برخی خواص زیتون آشنا شدید، ممکن است این سوال برایتان پیش بیاید که اگر زیتونی که خریدهاید تلخ بود، چطور باید تلخی آن را بگیرید؟
همه انواع زیتونها تلخ هستند که راه از بین بردن تلخی آن شستشوی چندباره آنها با آب است؛ یعنی اینکه زیتونها را سه تا چهار بار باید بشویید. سپس بعد از هر بار شستن در آب نمک بخوابانید تا طعم مطلوبی به دست بیاورد. پس از اینکه تلخی زیتونها از بین رفت، دوباره آنها را در آب نمک که مقدار شوری آن مطابق میل شماست، بریزید؛ سپس روی زیتونها ۲ قاشق روغن زیتون و یک قاشق گلپر بریزید و در جای خنک به غیر از یخچال نگه دارید.
ـ همیشه وقتی در تهیه غذا یا سالاد سس مایونز جزو مواد اولیه است، عدهای میپرسند، آیا میشود به جای آن از ماست استفاده کرد؟ این مسئله تا حدودی سلیقهای است. اگر منع مصرف دارید یا اینکه به خاطر کالری بالای سس مایونز تمایلی به استفاده از آن را ندارید، میتوانید ماست چکیده را جایگزین کنید؛ اما ماست معمولاً آب میاندازد؛ بنابراین توصیه میشود برای مهمانیها این کار را انجام ندهید.
ـ ارده نوعی خوراکی بسیار مقوی و پرخاصیت است که از دانههای کنجد تفت داده شده یا کوبیده شده تهیه میشود و طبع بسیار گرم و تری دارد. از آنجا که ارده سرشار از اسیدهای چرب اشباع نشده است، نباید در معرض گرما و نور مستقیم آفتاب قرار بگیرد؛ زیرا در این صورت چربیهای مفید موجود در آن از بین میرود و مصرف آن دیگر خاصیتی نخواهد داشت؛ بنابراین بهتر است ارده را در جایی خشک و خنک و دور از نور خورشید و گرما نگهداری کنید.
- نویسنده : یزدفردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
جمعه 31,ژانویه,2025